Nakon šo je u utorak navečer došlo do eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu, jutros je na Savi kod Slavonskog Broda uočeno onečišćenje, javlja N1.

Naftna mrlja dugačka je oko pet kilometara i široka 15 metara, potvrdio je brodsko-posavski župan Danijel Marušić. “Službe su na terenu, angažirana je tvrtka AEKS koja se bavi sanacijom takvih onečišćenja, a i vatrogasci će s njima pokušati napraviti sanaciju rijeke Save i utvrditi uzrok onečišćenja, jer u ovom trenutku ne znamo je li ono povezano sa sinoćnjom eksplozijom”, dodao je.

Marušić je kazao kako nema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, kao ni opasnosti za zdravlje ljudi.

Podsjetimo, u sinoćnjoj eksploziji poginula je jedna osoba, dok ih je devet ozlijeđeno. Na teren su odmah izašle sve raspoložive vatrogasne snage, a požar u rafineriji je lokaliziran nešto prije 23 sata, čime je otklonjena opasnost od daljeg širenja vatre.

Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, sazvao je hitnu sjednicu Kriznog stožera, a policija je građane pozvala da ne izlaze van iz svojih kuća i stanova te da zatvore prozore.

“Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti, pratimo mjerne postaje 1 i 2, štetni plinovi su u granicama normale, odnosno na najnižim mogućim granicama. Mi ćemo u svakom slučaju ovo pratiti do kraja. Pratit ćemo cijelu noć stanje plinova na našim postajama. U kontaktu smo i sa Zagrebom, javio nam se i Premijer. Mislim da je sve pod kontrolom. Ponudili smo pomoć Bosanskom Brodu. Most je bio spreman da se otvori za evakuaciju povrijeđenih. Naša bolnica je imala rezervne timove koji su bili spremni ako bude potrebe da interveniraju”, rekao je gradonačelnik Broda nakon sastanka Kriznog stožera.

Komentiraj