Pojačanje za stožer Dinama stiglo iz Emirata

Trener Dinama Damir Krznar odlučio je u svoj stručni stožer angažirati Ferdu Milina koji će obavljati posao pomoćnog trenera. 43-godišnji Zadranin se tako nakon skoro četiri godine izbivanja vraća u hrvatski nogomet. Milin je kao igrač nastupao za Zadar, Čakovec, Šibenik, Novalju i Hajduk, a upravo je u rodnom gradu započeo trenersku karijeru.

Kao trener kluba sa Stanova istaknuo se izbacivanjem Dinama iz osmine finala kupa u sezoni 2012./13. kada je njegova momčad na krilima Stipe Perice nakon velikog preokreta rezultatom 2:3 svladala Plave u Maksimiru. Milin se u Zadru zadržao dvije godine nakon čega je postao izbornik U19 reprezentacije s kojom je zauzeo posljednje mjesto u skupini na Europskom prvenstvu 2016. godine.

U lipnju 2017. godine napustio je nacionalnu selekciju i karijeru je odlučio nastaviti graditi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je vodio U17 i U19 reprezentaciju, a potom i mladu momčad Al Nasra iz Dubaija.

– “Krznar i ja u stalnom smo kontaktu već četiri, pet godina, u svakodnevnoj smo komunikaciji, razmjenjujemo mišljenja, ideje… To je naposljetku i dovelo do ove suradnje. Njegov me poziv jako ugodno iznenadio. Za mene je ovo novi izazov, novi korak u karijeri. Dinamo je institucija, a rezultati sve govore. Nije mala stvar raditi u europskom klubu. Iznimna mi je čast biti ovdje. U samom sam početku bio asistent u Zadru, zadužen za individualni rad gdje sam godinu i pol dana radio s darovitim igračima. Kasnije sam prihvatio poziv za izbornika U-19 reprezentacije, a iz tadašnjega kadra sad se u Dinamu nalaze Marijan Čabraja, Kristijan Jakić, Luka Ivanušec, Lovro Majer. I moji kolege ovdje, primjerice, znaju što sam još u to vrijeme govorio upravo o Jakićevim kvalitetama. Nakon toga sam preselio u UAE, vodio U-17 momčad i s tom generacijom ostao dvije i pol godine, dakle i u U-19 uzrastu. Zadnjih sam nekoliko mjeseci bio trener u Al Nassru u Dubaiju gdje me pozvao kolega Krunoslav Jurčić. Tamo sam radio s mladom momčadi.”, izjavio je Milin za službene stranice kluba.

Damir Krznar je kao dugogodišnji asistent Zorana Mamića preuzeo trenersku palicu nakon njegove ostavke koju je podnio zbog pravomoćne presude od 4 godine i 8 mjeseci zatvora koju je dobio zbog izvlačenja novca iz Dinama. Ulogu glavnog trenera je započeo na odličan način izbacivši Tottenham u osmini finala Europske lige te svladavši Goricu u Prvoj HNL.

Osim Milina u stručnom stožeru kojeg vodi Krznar nalaze se i pomoćni trener Alen Peternac, trener vratara Sandro Zufić, kondicijski stručnjaci Ivan Štefanić, Milan Šnjarić i Stipe Marina te analitičar Vedran Attias.

Komentiraj