hina

POJAČANJE Bandić će novog savjetnika za ulicu plaćati 12.000 kuna

Iako u Uredu za graditeljstvo ima 550 zaposlenih, Bandić će plaćati člana partnerskog HDZ-a Antu Plazonića da bude koordinator nastavka gradnje u Branimirovoj ulici u Zagrebu.

“Jest, postoje zaposleni u Uredu za izgradnju i Uredu za imovinsko-pravne poslove, ali nisu se 19 godina maknuli ni centimetra. Ja ću se uhvatiti posla”, poručuje Plazonić.

On je od ovog tjedna postao posebno angažirani suradnik gradske uprave Milana Bandića koji se treba baviti samo jednim poslom. Trebao bi ubrzati otkup zemljišta na trasi za produžetak Branimirove ulice u Zagrebu. Prva informacija bila je da je Bandić člana svoga koalicijskog partnera imenovao za savjetnika i zaposlio na neodređeno, ali to za 24 sata.hr opovrgavaju i u gradskoj upravi i Plazonić.

“On je kao osoba s terena koja poznaje problematiku kratkoročno angažiran kao vanjski suradnik radi ubrzanja procesa u projektu produženja Ulice kneza Branimira u Sesvetama – odgovorili su nam iz Bandićeva ureda.

Cijenu po kojoj će plaćati taj angažman nisu otkrili, ali prema neslužbenim informacijama imat će 12.000 kuna bruto na ugovor o djelu. Kad se plate porezi i doprinosi za Plazonića, on tvrdi da će mu ostati između 6000 i 7000 kuna.

Zanimljivo je i kako je došlo do te suradnje. Plazonić je Bandića kritizirao zbog toga što tu ulicu ne gradi. Pa je gradonačelnik u svom stilu njemu dao kontraprijedlog – da on pokuša riješiti sve pravne zavrzlame. Da utiša kritike iz koalicije, Bandiću je 12.000 kuna mjesečno iz proračuna: sitnica. Plazonić kaže da će on prvenstveno dogovarati s ljudima otkup zemljišta i nabijati tempo uredu za graditeljstvo i imovinu.

Ured za graditeljstvo je jedan od najvećih u Gradu, ima oko 550 zaposlenih. Ured za imovinsko-pravne poslove ima još koju stotinu zaposlenih.

Komentiraj