Pojačan promet na gradskim prometnicama, magla smanjuje vidljivost

Matija Habljak/PIXSELL

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan je priljev vozila u zonama radova: na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni radova kod čvora Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je duga oko 500 m; na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Ivanja Reka u smjeru Bregane kolona je duga oko 1 km.

Vozači se pozivaju na pojačan oprez na autocestama:

  • zbog očevida nakon požara na osobnom vozilu na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Buzin u smjeru Bregane (30. +350 km), vozilo je na zaustavnom traku;
  • vozilo u kvaru na autocesti A1 između čvorova Bisko i Dugopolje na 380. kilometru u smjeru Zagreba;
  • vozilo u kvaru na autocesti A3 na 277. km između čvorova Županja i Spačva u smjeru Lipovca;
  • prometna nesreća na autocesti A3 na 198+800 km između čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD i čvora LUŽANI u smjeru Bregane.

Zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na autoceatama: A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac na dionicama od Bregane do Ivanje Reke i od Križa do Novske te od Nove Gradiške do Lipovca, A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Ivanje Reke; A5 Osijek-Sredanci između Đakova i Sredanaca, A11 Jakuševec-Lekenik.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zbog jakog vjetra promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj