POJAČAN NADZOR Za vikend utvrđeno 915 prometnih prekršaja

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zagrebačka je policija proteklog vikenda provodila pojačan nadzor vozila i vozača u akciji ‘Alkohol, droge i brzina’.

“Od 12. do 15. listopada na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u cilju suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća”, navode iz policije.

Policijski su službenici utvrdili ukupno 915 prometnih prekršaja, od čega je 121 prekršaj vozača pod utjecajem alkohola, 357 prekršaja nepropisne brzine, 108 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom i 274 ostala prekršaja.

‘Rekorderi’ su 61-godišnjak, koji je u subotu zaustavljen u mjestu Ribnica kod Velike Gorice s 1,92 1,92 g/kg alkohola u organizmu, te 27-godišnjakinja koja je zaustavljena u nedjelju oko 04:45 sati u Sv. Ivanu Zelini sa 2,08 g/kg alkohola u organizmu. Spomenuta vozačica u osobnom je automobilu njemačkih registarskih oznaka prouzročila prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Tijekom provedbe akcije tri osobe su odbile preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 121 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanjem alkotestiranja, kod 12 vozača (9,9%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirana su 23 mlada vozača (15,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola, izvijestili su iz policije.

Komentiraj