Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POJAČAN NADZOR Policija tijekom vikenda zabilježila 993 prekršaja

Zagrebačka policija i tijekom proteklog vikenda provodila je akciju pojačanog vozila i vozača s ciljem suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije, od 11. do 14. siječnja, utvrđena su ukupno 993 prometna prekršaja – 128 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, 296 prekršaja nepropisne brzine, 73 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 56 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 423 ostala prekršaja.

‘Rekorder’ je zabilježen u subotu u 01:20 sati u Savskoj cesti. 30-godišnjaku, koji je upravljao osobnim vozilom, izmjerena je koncentracija od 2,07 g/kg alkohola u organizmu. Policija je navela i kako je ‘rekorderka’ 35-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru juga u petak u 23:50 sati. Kod nje je izmjerena koncentracija od 1,38 g/kg alkohola u organizmu.

Tijekom provedbe akcije evidentirano je pet osoba koje su odbile preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 128 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 13 vozača (10,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentiran je 21 mladi vozač (16,4%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Komentiraj