Luka Stanzl/PIXSELL

Poigrajte se pripremom povrća i voća na žaru

Ovog ljeta pozabavite se pripremom ukusnih obroka od raznih vrsta povrća i voća.

Povrće je fino povremeno ispeći na vatri, no pazite da ne zagori na rešetki te se poigrajte raznim umacima. Električni roštilji su idealni za zdravu pripremu hrane.

Voće i povrće je nužno dobro posušiti i marinirati prije stavljanja na lagano zagrijanu rešetku. Kombinacije sa senfom, ulje, umaci kućne recepture su čak pogodni za zelenu salatu i kriške ananasa.

Kukuruz je uvijek omiljen. Nakon što ste ogulili i ispekli klip, probajte ga umočiti u osnovni umak te zatim provaljati u različitim vrstama omiljenih sjemenki i maloj količini začina.

Plod kukuruza možete ostaviti i u posudi vode tri sata te ga tek zatim peći na roštilju. Rezultat će biti fino kuhani-pečeni kukuruz, koji zatim uvaljate u sjemenke sezama i slično…

Tijekom ljetnih mjeseci se preporučuje vegetarijanska, lagana i mediteranska prehrana bogata ribom. Zaokret prema vegetarijanstvu za vrijeme godišnjeg odmora je dobar izbor.

Komentiraj