POHVALNO: Rotarijanci Hrvatske ujedinjeni u borbi protiv koronavirusa donirali medicinarima zaštitne vizire

Članovi iz više Rotary klubova doniraju zaštitne vizire domaćeg proizvođača u čak 15 gradova, među kojima su  Zagreb, Rijeku, Zadar, Šibenik, Split, Sisak, Varaždin, Osijek.

U tradicionalnom duhu rotarijanstva, individualni članovi dvadesetak hrvatskih Rotary klubova organiziranom akcijom pod nazivom Fast Rotary Squad prikupili su sredstva za proizvodnju zaštitnih vizira. Zaštitni viziri su testirani i odobreni od strane zdravstvenih djelatnika, a pružaju učinkovitu zaštitu medicinskom osoblju na prvoj liniji borbe protiv infekcija COVID-19.

U tijeku je dostava doniranih zaštitnih vizira u 17 zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske, u KB Dubrava, NZJZ Andrija Štampar u Zagrebu, Pedijatriju KBC Rijeka, KBC Osijek, KBC Split, Opću bolnicu u Sisku, Varaždinu, Zadru, Puli i Čakovcu, Domove zdravlja i ordinacije primarne
zdravstvene zaštite u Lošinju, Imotskom, Kaštelima, na Braču i Hvaru…

Dr. Rado Žic, član stožera u KB Dubrava koji su među prvima dobili vizire, naglašava važnost zaštitne opreme

“Liječnici i ostalo medicinsko osoblje su jako zahvalni svima koji su pomogli da se opremimo kako bismo mogli sigurno pomoći bolesnicima. Mi imamo odlične liječnike i sestre, ali bez opreme bi se nepotrebno izlagali i svaki koji se razboli je jedan manje koji može pomagati bolesnicima”, naglasio je Žic.

Vizire proizvodi tvrtka Ratka Čoporde rotarijanca iz Samobora koji ističe pozitivan primjer Rotary klubova.

“Ovo je pravi primjer rotarijanskog služenja zajednici. Ponosni smo što smo se možemo uključiti u zajedničku borbu protiv ove epidemije”, rekao je Čoporda

Komentiraj