U prvom dijelu dana biti će pretežno, a na Jadranu i djelomice sunčano. U nizinama unutrašnjosti te uz jadransku obalu ponegdje će biti magle, u Slavoniji i Podravini moguće i dugotrajne. Potom sa sjeverozapada postupno naoblačenje s mjestimičnom kišom koja će u gorju tijekom noći prijeći u snijeg. Glavnina oborine očekuje se navečer i u noći na subotu, no na Jadranu već prijepodne lokalno može pasti malo kiše, prognoziraju iz DHMZ-a.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo koje će na sjevernom dijelu krajem dana okrenuti na prolazno jaku buru. Najviša dnevna temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 11 i 16 °C.

U subotu promjenjivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u gorju i snijegom, a na Jadranu može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Oborine mogu biti obilne ponajprije u Dalmaciji i gorskim područjima, a u Lici može nastati i deblji snježni pokrivač. Poslijepodne sa zapada djelomično razvedravanje.

Puhat će slab i povremeno umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i ponegdje jaka bura, na južnom dijelu u početku i jugo. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te između 9 i 14 °C na Jadranu.

Komentiraj