Objavljen video izgreda u kojemu Prkačin vrijeđa Uršu Raukar

“Slušaj, nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu” – to je saborskoj zastupnici Urši Raukar u srijedu u sabornici rekao zastupnik Ante Prkačin.

Tako je odgovorio na komentar Raukar da ga može biti sram što ljude koji u Hrvatskoj zagovaraju ljudska prava izbjeglica naziva “onima koji su navijali za Srbe i Jugoslavene”.

Video incidenta prenio je Index.  Prkačin je govorio o izbjeglicama iz Afganistana. “Nešto je vrlo zanimljivo. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika, bilo da pripada HOS-u, ZNG-u ili policiji, da kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok smo se s njima tukli jer nisu imali hrabrosti da se opredijele kao što bi se opredijelili da im se rodi jedan novi Josip Broz Tito pa da ih povede na hrvatsku državu”, rekao je Prkačin.

“Nisu imali hrabrosti i sad kukaju nad sudbinom jer su svjesni”, rekao je Prkačin. Na to mu je Urša Rakar dobacila da ga može biti sram. “Sram te bilo”, čulo se iz saborske klupe.

“Slušaj, nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu”, rekao je Prkačin.

Predsjedatelj sjednicom Željko Reiner dao je opomenu i Prkačinu i Raukar.

Dalija Orešković: Prkačin je Uršu Raukar u Saboru nazvao “nakazom”

Komentiraj