Pogledajte starinske automobile s izložbe Detroit Concours d’Elegance

Screenshot YouTube

Detroit Auto Show je poznat i po izložbama automobila na otvorenom Concours d’Elegance, Concours d’Lemons i Cars and Community. Vlasnici starinskih, raritetnih i sportskih automobila izlažu svoje ‘ljubimce’, koji se ovom prilikom mogu razgledati iz blizine. Fotogalerije s događanja možete pogledati ovdje.

Concours d’Elegance se održava u donjem gradu ispred instituta Detroit Institute of Arts, dok je za lokaciju izložbi automobila Cars and Community i Concours d’Lemons izabran Comerica Park.

Ove godine je na svakoj od izložaba bilo izloženo više od sto vozila, što je bilo posebno atraktivno za vidjeti i obići.

Zaljubljenici u starinske i sportske automobile su mogli razgledavati vozila, koja su bila poredana prema kategorijama pa su tako bili zastupljeni starinski koncepti, klasični hot rod modeli, prerade iz polovine prošlog stoljeća, automobili iz Sjedinjenih Američkih Država i Europe iz vremena prije i nakon Svjetskog rata.

Pobjednik izložbe Concours d’Elegance je model Delahaye 135 roadster iz 1937. godine.

Izložba Cars and Community je predstavila cijeli niz automobila iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, dok je Concours d’Lemons bio rezerviran za neobična i rijetka vozila.

Komentiraj