Pogledajte otkud Mamiću 45 milijuna kuna za podmirenje duga prema državi

Nakon što je u medijima odjeknula vijest da je osuđenik Zdravko Mamić u cijelosti podmirio iznos za koji ga tereti USKOK, sada se doznalo od kuda Zdravku Mamiću 45 milijuna kuna, koje je preko supruge uplatio za podmirenje duga državi.

Slobodna Dalmacija saznaje da je riječ o Mamićevim nekretninama koje je prodao i sklopio tripartitni ugovor između njega kao prodavatelja, kupca te države. Mamić je tim ugovorom nekretninu prodao, a kupac je umjesto njemu puni iznos uplatio u državni proračun. Država se pak ugovorom obvezala da će, kada zaprimi novac, s nekretnine skinuti zabilježbe.

Podmirenje dugovanja pak nema nikakve veze s kaznom na koju je Mamić osuđen, a radi se o 6 i pol godina zatvora, zbog čega RH traži njegovo izručenje, dok se Mamić iz BiH tome protivi.

Blokirana imovina Zdravka Mamića

Nešto manje od milijun kuna u raznim valutama na bankovnim računima,  jahta od 12 metara,  vrijedna 1,6 milijuna kuna, Bentley Continental 6.0 GTC V12, vrijedan 873.000 kn,  Audi 2.0 TDI Sport S Q3, vrijedan 374.679 kn. dva stana s pripadajućim garažama na Cvjetnom trgu, stan od 190 kvadrata s garažom na Radničkoj cesti, vrijedan oko tri milijuna kuna, čitavo malo selo u Gorskom kotaru, i čitav niz drugih nekretnina

 

Zdravko Mamić u tajnosti uplatio u proračun 45 milijuna kuna, podmirio čitav dug Hrvatskoj

Komentiraj