Pogledajte neke od sportskih prototipova automobilske tvrtke BMW

Screenshot YouTube

Njemačka automobilska tvrtka BMW je nedavno zainteresirala javnost i ljubitelje automoto sporta predstavljanjem prototipa M Hybrid V8. Na predstavljanju su otkriveni neki od prototip modela iz bogate sportske povijesti kompanije, a fotografije i specifikacije možete vidjeti ovdje.

Uvijek je zanimljivo vidjeti starinske sportske automobile, koncepte, a u Los Angelesu pažnju su privukli model BMW M1C iz 1981. godine, koji je ubrzo doživio velike promjene u pogonu kako bi bio konkurentan na natjecanjima.

Model BMW GTP iz 1986. godine je bio nadograđena verzija prvog modela, ovaj model je isto imao veliku snagu od nekoliko stotina konjskih snaga, a ostvario je i više uspjeha. Tehnologija pogona se bazirala na bolidu Formule 1.

BMW V12 LMR iz 1999. godine je bio ‘najuspješniji’ prototip poznate tvrtke. Model je sudjelovao na poznatoj utrci izdržljivosti Le Mans, natjecao se u seriji ALMS te čak i u sjevernoameričkim automoto natjecanjima. Prototip V12 LMR nije zabilježio odustajanje niti u jednoj od brojnih utrka.

Novi prototip M Hybrid V8 LMDh će pokazati svoje odlike na utrci 24 Hours of Daytona, koja će se održati u siječnju 2023. godine.

Komentiraj