Pogledajte koji hrvatski grad dobiva direktnu avionsku liniju s SAD-om

Dubrovnik će ovoga ljeta ponovno imati izravnu avionsku liniju sa SAD-om. Podsjetimo, 2019. uvedena je ona iz Philadelphije, za prošlu se godinu najavljivalo i povećanje broja letova jer je interes bio golem. No onda je, zbog pandemije, sve stalo. Amerikanci su nakon Britanaca drugi najbrojniji dubrovački gosti.

U listopadu prošle godine Peter Greenberg u Dubrovniku je snimao “The Travel Detective”, jednu od najuspješnijih američkih turističkih emisija, prati je 67 milijuna gledatelja.

– Želim poručiti Amerikancima da u Europi, koja je za njih zatvorena, postoji zemlja u kojoj mogu uživati ako su pametni i odgovorni, kazao je Peter Greenberg, glavni urednik CBS Travela.

Dio je ovo intenzivnih promidžbenih aktivnosti na američkom tržištu. Jer Amerikanci su nakon Britanaca drugi najzastupljeniji dubrovački gosti. Trud se isplatio. Od srpnja do listopada Dubrovnik je izravnom linijom povezan s New Yorkom. Zrakoplovi United Airliunesa letjet će tri puta na tjedan.

“Iz New Yorka postoji mogućnost konekcije za šest drugih američkih destinacija. Jedna vrlo dobra vijest u ovoj teškoj situaciji, kazao je za Dnevnik HRT-a Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

“Postoji velik interes za Dubrovnik. Pozitivna je i razina procijepljenosti kod njih, spremnost na putovanje, a i vidljivost Dubrovnika što smo postigli putem svim aktivnostima koje smo provodili i još uvijek provodimo”, istaknula je Ina Hranić, direktorica TZ-a Dubrovnik.

Amerikanci su 2019. ostvarili gotovo 160 000 dolazaka i malo više od 442 000 noćenja. U 2020. ni 10%. Najavom su zadovoljni i hotelijeri.

Komentiraj