Pogledajte kako će izgledati nastava po županijama od sljedećeg tjedna: A, B i C model

Zbog porasta broja novozaraženih, pojedine škole u Hrvatskoj prelaze na online nastavu. Odluke se donose na lokalnoj razini, ovisno o situaciji u svakoj pojedinoj županiji.

Nastava se odvija prema tri modela. Model A odnosi na pohađanje nastave u školi, model B na kombiniranu nastavu – dio nastave se održava u školi, a drugi dio na daljinu, a prema modelu C nastava se u potpunosti odvija na daljinu.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Nastava u osnovnim i srednjim školama od 12. do 16. travnja će se organizirati po sljedećim modelima:

  • Za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola te za učenike završnih razreda srednjih škola prema modelu A
  • Za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te za učenike ostalih razreda srednjih škola prema modelu C, odnosno na daljinu
  • U glazbenim školama prema modelu A i to samo individualna nastava instrumenta za sve učenike


Istarska županija

Svi učenici osnovnih i srednjih škola pratit će nastavu online. Takav način održavanja nastave primjenjivat će se od 12. travnja do 17. travnja.

Primorsko-goranska županija

Viši razredi osnovne škole te svi razredi srednje škole prelaze na online nastavu. Odluka se provodi od ponedjeljka, 12. travnja.

Na online nastavu u potpunosti prelaze svi fakulteti osim Medicinskog i Fakulteta zdravstvenih studija koji pomažu zdravstvenom sustavu.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Maturanti i učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vraćaju se u školske klupe od ponedjeljaka, dok će se za ostale učenike od 12. do 17. travnja nastava održavati online.

Splitsko-dalmatinska županija

Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu ići će po modelu C, odnosno online.

Nastava za učenike razredne nastave osnovnih škola, od 1. do 4. razreda, održavat će se po modelu A, u školi.

Također se obustavlja održavanje praktične nastave u školskim objektima.

Varaždinska županija

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin je najavio da će idući tjedan nastava za učenike viših razreda osnovnih škola te srednjoškolce, osim završnih razreda, biti online.

Vukovarsko-srijemska županija

Od ponedjeljka 12. travnja do izmjene ili dopune odluke, nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija održavat će se po modelu C, odnosno online, osim za niže razrede i maturante.

Učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola, kao i učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađaju u školama, a učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenici 1. do 3. razreda srednjih škola nastavu pohađaju online.

Komentiraj