Pogledajte foršpan za dokumentarac „Becoming Led Zeppelin“

Objavljen je foršpan za dokumentarni film ‘Becoming Led Zeppelin’ koji je svoju premijeru imao ovog vikenda na Venecijanskom filmskom festivalu.

Jednominutni foršpan uključuje arhivske snimke benda koji izvode ‘Good Times Bad Times’, montirane s crno-bijelim snimkama pravog cepelina.

Gitarist Jimmy Page je intervjuiran na crvenom tepihu filmskog festivala u Veneciji, gdje je rekao za Associated Press da je bend tijekom godine dobio više ponuda za dokumentarni film ali su, po njegovim riječima “bili prilično jadni”, te dodao da je čak jedna ponuda bila “jadna do te mjere da su se htjeli koncentrirati na sve osim na glazbu”.

Članovi grupe Led Zeppelin pristali su na snimanje dokumentarnog filma o njima tek nakon što je bend od producenata Bernarda MacMahona i Allison McGourty dobio scenarij i to presvučen kožom, u kojem je detaljno opisan nastanak i snimanje filma.

“Sve je u vezi s glazbom, i razloga zbog čega je glazba nastala. To nije samo primjer glava koje nešto govore. Ovaj film je jedan potpuno drugačiji, novi žanr.”, izjavio je Page za AP.

Film ‘Becoming Led Zeppelin’ sadrži nikad viđene snimke benda, uz nove intervjue s preživjelim članovima Jimmyem Pageom, Robertom Plantom i Johnom Paulom Jonesom. Arhivski intervjui s pokojnim Johnom Bonhamom također su uključeni u film.

Redatelj filma Bernard MacMahon u službenom je priopćenju napisao. “Cilj filma ‘Becoming Led Zeppelin’ bio je snimiti dokumentarac koji izgleda i djeluje kao mjuzikl. Htio sam spojiti četiri različite priče članova benda prije i nakon što su oformili svoju grupu s velikim dijelovima svoje priče koristeći samo glazbu i slike te kontekstualizirati glazbu s lokacijama na kojima je nastala i svjetskim događajima koji su inspirirali nastanak tih pjesama.”

 

Komentiraj