Pogledajte briljantan film koji je Gaspar Noé režirao za modnu kuću Saint Laurent

Prije dvije godine, Anthony Vaccarello, kreativni direktor modne kuće Saint Laurent, obratio se poznatom francuskom redatelju Gasparu Noéu i pitao ga ima li neku ideju za kratki film koju bi on mogao producirati. Dva tjedna kasnije, Gaspar Noé je u samo pet dana snimio ne tako kratak film od 51 minute nazvan Lux Æterna. U njemu Charlotte Gainsbourg i Béatrice Dalle glume same sebe dok snimaju film o vješticama. Film je 2019. godine prikazan u službenom programu filmskog festivala u Cannesu.

Međutim, tu njihova suradnja nije završila jer je Gaspar Noé sada za modnu kuću Saint Laurent snimio doista kratki film koji traje nešto manje od osam minuta i zove se „Summer of ‘21“.  Počinje tako da se u podlozi se čuje remix pjesme „I Feel Love“ Donne Summer, a djevojka koja u panici trči kroz šumu ulazi u kuću čijim sobama s crvenim zidovima hodaju manekenke. Charlotte Rampling pojavljuje se u glavnoj ulozi, kao osoba koja ostavlja dojam gospodarice kuće.

Prema službenom sinopsisu, ovime se odaje počast vremenu kada je Saint Laurent u Parizu otvorio Rive Gauche butik. Bilo je to 1966. godine, a Rive Gauche bio je prvi ready-to-wear butik nekog poznatog modnog brenda. „Svijet okupan crvenom, maglovitom, baršunastom svjetlošću, podsjeća na slavne giallo godine odnosno interijere trgovina Saint Laurent iz drugog doba. Poznat i bezvremenski osjećaj. Sanjivost i napetost, dekadencija i opasnost, poput lažne letargije. Uznemirujuća neobičnost tih djevojaka koje gravitiraju oko Charlotte Rampling, tajanstvene i uklete svećenice“, stoji u službenom priopćenju za ovaj film.

Komentiraj