Pogled unatrag: Manekenka Kate Moss na početku karijere nije očekivala da će postati slavna

Screenshot YouTube

Na poznatoj platformi YouTube je objavljen dio intervjua s manekenkom Kate Moss, snimljen u sklopu projekta In Camera, koji do sada javnost nije imala prilike često vidjeti. Bio je to jedan od njenih značajnijih intervjua u prvim godinama novog stoljeća. Ističe se kako je razgovor iz 2003. godine zanimljiv, jer je nekoliko mjeseci prije rodila svoje prvo dijete Lilu Grace te se tada nije prečesto pojavljivala u javnosti.

Otkrila je kako na početku karijere nije imala viziju da će postati poznata manekenka, postati slavna, sve se to odvijalo postepeno tijekom njenog rasporeda posla i to je samo ‘odjednom shvatila’. Pričala je o naslovnicama poznatih modnih časopisa, u to vrijeme veselio ju je rad s poznatim britanskim fotografom Nickom Nightom. Od šminke ne bi mogla bez crne olovke za oči, a od dizajnerskih imena, koji su je inspirirali u to vrijeme je istaknula Johna Galliana i Alexandera McQueena.

Katherine Ann Moss je engleska manekenka i poslovna žena rođena 1974. godine. U modnoj industriji je postala poznata na kraju “ere supermodela”. Njen nastup i status u svijetu mode je čvrsto utvrdila suradnja s Calvinom Kleinom. Poznata je po brojnim kamapanjama, revijama i suradnjama. Godine 2013. je primila posebno priznanje na dodjeli nagrada British Fashion Awards za svoj rad u modnoj industriji.

Komentiraj