Poginuli Hrvat cisternu je vozio tek mjesec dana

Screenshot/YouTube

Vozač cisterne koji je u utorak poginuo u teškoj prometnoj nesreći u Sloveniji imao je više od deset godina iskustva kao vozač kamiona, no cisternu je počeo voziti tek prije mjesec dana, javlja Dnevnik.hr, kojem je tu informaciju potvrdio direktor i vlasnik tvrtke Invictus iz Čazme u kojoj je poginuli vozač bio zaposlen.

“Bio sam jučer na mjestu nesreće i sad sam kod obitelji. Još uvijek se ne zna zbog čega je točno došlo do te strašne nesreće. Njegovo tijelo ide na obdukciju, a cisterna će se tehnički pregledati”, kazao je direktor, koji vjeruje da je za nesrećiu kriv splet nesretnih okolnosti.

Svjedoci nesreće za slovenske su medije ispričali kako je Hrvat očito vidio kolonu jer je uključio četiri žmigavca i počeo se zaustavljati. Ali, nije stao. “Udario je u prikolicu ispred njega i u trenu se zapalio”, ispričao je svjedok.

Od siline sudara cisterna se zapalila, a vatra je zahvatila još dva kamiona. U nesreći su oštećena četiri kamiona. Slovenski mediji objavili su da je uzrok nesreće neprilagođena brzina 38-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je cisternom udario u zaustavljenu kolonu kamiona.

Komentiraj