POGINULA ŽENA Više se ljudi nagutalo dima u požarima u Zagrebu i Zaprešiću

hina

U tri odvojena požara stanova koji su izbili u utorak navečer i u noći na srijedu u Zagrebu i Zaprešiću, vatrogasci su spasili više ljudi, među kojima je bilo i djece, a u novozagrebačkom Središću poginula je jedna osoba, izvijestili su zagrebačka policija i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

U požaru koji je u srijedu oko jedan sat na neutvrđen način izbio u stanu u Ulici Vojina Bakića u Novom Zagrebu pognula je nepoznata žena, dok je 78-godišnjem vlasniku pomoć pružena u KBC-u Zagreb nakon što su ga spasili vatrogasci koji su ugasili vatru.

U drugom požaru koji je u utorak oko 20 sati izbio u stanu na Trešnjevci, u Ulici Ivana Matetića Ronjgova, vatrogasci su s četvrtog kata spasili četiri osobe uz pomoću auto ljestava. Taj požar izbio je na balkonu stana u vlasništvu 51-godišnjakinje, a potom se proširio i u unutrašnjost. Ugasili su ga vatrogasci, a liječnička pomoć je zbog udisanja dima pružena 38-godišnjaku i 40-godišnjaku u KBC Sestre milosrdnice, dok je djetetu pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Vatrogasci su jučer morali intervenirati i zbog požara koji je oko 22 sata u Zaprešiću, u Ulici Pavla Lončara, izbio u stanu 62-godišnjakinje kojoj su djelatnici hitne pružili liječničku pomoć.

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je da je u gašenju dvaju požara u Zagrebu sudjelovalo 34 vatrogasca sa deset vozila zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe te da su djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu pružili pomoć više osoba zbog udisanja dima.

Požari su brzom intervencijom vatrogasnih snaga ugašeni, a uzroci požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid.

Komentiraj