Dusko Jaramaz/PIXSELL

Poginula dva radnika u tvornici DIV Grupe u Kninu

16.12 Na dan pogreba dvojice radnika, koji su u ponedjeljak tragično stradali u tvornici DIV, u Kninu će biti proglašen Dan žalosti, potvrdio je gradonačelnik Marko Jelić.
“Izražavam duboku sućut obiteljima, prijateljima i kolegama nesretnih radnika DIV-a. Također, očekujem od svih nadležnih institucija da istraže što se dogodilo u tvornici, kako bi krivac za ovu tragediju mogao preuzeti odgovornost”, izjavio je Jelić
Prema trenutnim informacijama, nesreća se dogodila dok je 34-godišnjak čistio bazen u pogonu galvanizacije, a 20-godišnjak je vidio da ga trese struja i krenuo mu pomoći, pri čemu su obojica nastradala.
Uprava DIV-a obratila se javnosti priopćenjem u kojem ističe da će DIV Grupa učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognu i makar malo ublaže rodbini i prijateljima stradalih ovaj nenadoknadivi gubitak.
“Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare”, navode iz DIV-a
“Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima, nego i ubuduće”, zaključuju u priopćenju.
Ispred glavnog ulaza u kninsku tvornicu DIV zastave su spuštene na pola koplja.
15.30 Policija je oko 11 sati dobila dojavu Hitne pomoći Šibenik da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika.
Tijekom pružanja medicinske pomoći u bolnici u Kninu, konstatirana je smrt.
Prema do sada utvrđenom radi se o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, zaposlenicima samoborske tvrtke. Portal ŠibenikIn javlja kako su poginuli radnici DIV-a.
Neslužbeno se doznaje da je jedan radnik slučajno upao u takozvanu strujnu kadu, a drugi je nastradao kada mu je krenuo pomoći.
Očevidom rukovodi zamjenik Županijske državne odvjetnice u Šibeniku, izvjestila je PU Šibensko-kninska.
Iz tvrtke DIV Grupa poručili su kako su duboko potreseni tragedijom koja se dogodila jutros u njihovoj tvornici u Kninu.
“U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak.
Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare.
Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće”, stoji u priopćenju kompanije.
“Stariji radnik je morao čistiti kadu. Unutra nije trebalo biti struje. U jednom trenutku starijeg je počela tresti struja. Krenuo sam prema kadi, ali mlađi radnik je doviknuo da ne ulazim i zatrčao se prema starijemu. Pokušao ga je spasiti, ali struja je zahvatila i njega”, ispričao je svjedok, kako prenosi portal Index.

Komentiraj