Poduzetnici vjetroenergije: Premijski sustav samo prijelazno rješenje

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je poduzetnike vjetroenergije povodom današnjeg Svjetskog dana vjetra koji se obilježava kako bi se širila svijest o prednostima vjetra kao čistog i obnovljivog izvora energije, priopćio je ured predsjednika Republike.

Poduzetnici koji se bave vjetroenergijom pozdravljaju planirano povećanje udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj proizvodnji kao što je predviđeno strategijom energetskog razvitka jer Hrvatska ima potencijala za rast. Takav smjer je dobar, rečeno je na sastanku, zbog ekoloških razloga i zbog smanjenja uvoza klasičnih energenata. Istovremeno upozoravaju kako je važno da regulatorni sustav bude stabilan i održiv, te se zalažu za okretanje tržišnom modelu proizvodnje. Premijski sustav podržavamo kao prijelazno rješenje do uvođenja potpunih tržišnih odnosa bez poticaja, poručili su na sastanku.

U izaslanstvu poslovne zajednice i poduzetnika iz područja vjetroenergije bili su predsjednik uprave tvrtke RP Global Bojan Reščec, direktor Končar – Obnovljivi izvori Ivo Čović, direktor tvrtke Adria Wind Power i vlasnik prve hrvatske vjetroelektrane Tonći Panza i član uprave društva i direktor WPD Adria Zoran Obradović.

Komentiraj