Podržite javnozdravstvenu akciju ‘Dan crvenih haljina’

facebook.com

Moždani udar u žena tema je o kojoj se malo priča i o kojoj se malo zna. Kad žena doživi moždani udar, to se teže i kasnije prepoznaje i liječi. Sve više zabrinjavajuće statistike su navele četiri stručnjakinje da pokušaju upozoriti i educirati javnost o ovom problemu. U tom su im nastojanju nesebično pomogle same žene koje su doživjele udar i deset plemenitih hrvatskih dizajnera.

Neurologinje Arijana Lovrenčić-HuzjanZdravka Poljaković Vesna Matijević i logopetkinja Dinah Vodanović neumorno rade na organizaciji „Dana crvenih haljina“ koji započinje edukativnim štandovima za građanstvo koji će biti postavljeni 28. siječnja u trgovačkim centrima City Center One WestArena Centar i Garden Mall, a završava svečanim obilježavanjem 1. veljače u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog

Svečano obilježavanje vodit će Karmela Vukov Colić, a uz glazbene goste Elis LovrićAntonellu MalisDavida Temelkova i Zdenku Kovačiček, zvijezde večeri biti će deset žena koje su preboljele moždani udar. One će nositi crvene kreacije koje su im za ovu prigodu kreirali i darivali Martina Felja, Lana Puljić, Ivica Skoko, Andrijana Subotić Pjajčik, Igor Dobranić, Božica Medić-Juraković, Ivan Friščić, Martina Herak, Iva Karačić i modna kuća Nebo.

“Najvažniji korak u borbi protiv moždanog udara u žena je edukacija, upravo zbog specifičnosti kako u uzrocima tako i u simptomima. Poznajemo li uzroke možemo promijeniti način života i smanjiti rizik od moždanog udara, a ukoliko do njega ipak dođe, znanje o simptomima pomoći će nam da pravovremeno reagiramo i na taj način pomognemo sebi ili drugima“, istaknula je prof. dr sc. Zdravka Poljaković.

Javnozdravstvena akcija ‘Dan Crvenih haljina’ održava se po visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića i Ministarstva zdravstva, a donacijama su je podržali Pfizer, Boehringer Ingelheim, Boston Medical, PBZ Card, Podzemno skladište plina i mnogi drugi.

Komentiraj