PODRŽAO HDZ-OVE EUROPARLAMENTARCE Željko Burić: “Nitko nije iznad hrvatskih interesa, pa ni Karamarko”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenski gradonačelnik i šef gradskog HDZ-a Željko Burić u četvrtak je podržao europarlamentarce i ostale u HDZ-u koji istupaju sa stavom da aktualnu Vladu treba očuvati i izbjeći nove izbore.

“Želim vjerovati da u HDZ-u prevladava svijet da je hrvatska država iznad svega, pa tako i iznad stranačkih interesa i pojedinaca, bio to i predsjednik stranke Tomislav Karamarko. Jedino što ja želim jest da ova noćna mora završi kako bi nastavio sa svojim projektima, a isto će vam reći svaki odgovorni predstavnik bilo koje lokalne samouprave u Hrvatskoj”, rekao je Burić za Šibenik.in.

Poručio je kako bi se o Karamarkovom slučaju trebao očitovati saborski odbor. “Ja sam za bilo kakav dogovor koji će nas poštedjeti novih izbora. Predugo smo taoci svih tih preslagivanja i njihovih svađa. Pa gdje to vodi?”, pita se šibenski gradonačelnik.

Burić je podržao otvoreno pismo HDZ-ovih europarlamentaraca Dubravke Šuice, Ivane Maletić, Davora Ive Stiera i Andreja Plenkovića, koji su jučer saborskim kolegama poručili da u okolnostima krize u Vladi, svi zajedno trebaju preuzeti političku odgovornost za Hrvatsku.

“U parlamentarnom radu postoje trenuci u kojima je teško uskladiti vlastitu savjest s odlukama stranačkih tijela, a istodobno donijeti odvažnu osobnu odluku u nacionalnom interesu. Uvjereni smo da je interes države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca. U ovom trenutku smatramo da je, umjesto rušenja Vlade koju je HDZ formirao, u nacionalnom interesu njena stabilnost i funkcionalnost”, poručili su u srijedu HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu.

Komentiraj