PODRŠKA STUDENTIMA: HSLS dekana Previšića prozvao za samovolju i osudio Glasnovićevu izjavu

Goran Stanzl/PIXSELL

Podršku studentima Filozofskog fakulteta u subotu je dao HSLS te se usprotivio “samovolji dekana” Vlatka Previšića, a objavu saborskog zastupnika Željka Glasnovića na Facebooku najoštrije osudio poručujući da se prosvjedi ne mogu rješavati “pendrekom i suzavcem”.

“Živimo u vremenu u kojem je svakom pojedincu/društvenoj skupini dopušteno prosvjedovati i slobodno izražavati svoje stavove za ostvarenje svojih ciljeva, pa tako i studentima”, stoji u objavi HSLS-a na Facebooku u povodu događaja na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

HSLS daje snažnu podršku studentima Filozofskog fakulteta te se protivi bilo čijoj samovolji, ističe se u objavi, pa tako i samovolji dekana Previšića “i njegovim metodama za provođenje odluka koje očito nemaju podršku ni studenata, a ni profesora Filozofskog fakulteta”.

“Također, HSLS najoštrije osuđuje izjavu i izričaj novoizabranog saborskog zastupnika  Željka Glasnovića u kojoj poziva na rješavanje problema na Filozofskom fakultetu ‘pendrekom i suzavcem'”, poručuju liberali.

Podsjećajući na riječi Vlade Gotovca “Hrvatska da, ali kakva?”, iz te stranke naglašavaju: “Sasvim sigurno ne želimo živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se legalni i legitimni prosvjedi bilo koga zbog bilo čega rješavati ‘pendrekom i suzavcem’. Za slobodu i demokraciju smo se borili i izborili. Sada je trebamo živjeti!”

Komentiraj