PODOLNJAK O JUČERAŠNJOJ IZJAVI PRGOMETA Nemam tu informaciju, ako je uopće točna

Patrik Macek/PIXSELL

MOST-ov Robert Podolnjak gostovao je jutros u radijskoj emisiji ‘U mreži prvog’ u kojoj nije potvrdio jučerašnju izjavu Drage Prgometa kako će upravo MOST predložiti budućeg mandatara Vlade, koji neće biti ni Tomislav Karamarko ni Zoran Milanović.

“Izjave cure svaki dan iz nekog medija. Ja nemam tu informaciju, morat ćete to pitati gospodina Prgometa. Od jučer do danas nismo se čuli tako da nemam tu posljednju infromaciju, ako je uopće točna”, rekao je Podolnjak.

Dodao je kako se intenzivno radi na popisu zahtjeva ključnih za davanje potpore jednoj od koalicija za sastavljanje nove vlade, a vjeruje kako bi sve trebalo biti gotovo u sljedećih sedam do deset dana. “U globalu imate zahtjeve koji se odnose na gospodarski, monetarni i porezni sustav, imate dio koji se odnosi na reformu poravosuđa, reformu uprave i reformu lokalne i regionalne samouprave, to je otprilike paket onoga što će Most tražiti u reformama”, kaže Podolnjak.

U emisiji su gostovali i SDP-ov Arsen Bauk, HDZ-ov Miro kovač te politolog Ivan Rimac. Kovač je poručio kako sada nije vrijeme da se govori o funkcijama i ‘tko će što biti’. “Ključno je da sjednemo za stol što se tiče naše koalicije sa kolegama iz Mosta i da razgovaramo o mogućnosti spajanja naših programa”, rekao je Kovač koji je uvjeren kako će naći zajednički jezik i imati mandatara iz ‘njihovih redova’.

Arsen Bauk je rekao kako se u pregovore ulazi s premisom da ‘koalicija Hrvatska raste može računati na potporu od 60-ak zastupnika, a sa 19 zastupnika Mosta to iznosi oko 80-85 zastupnika’. “To je stabilna hrvatska Vlada koja može provesti ove reforme za koje se mi zalažemo, a za koje se zalaže i Most, a koje podržavaju i kolege iz HDZ-a koji će onda biti konstruktivna opozicija i da Hrvatsku čeka jedno dobro razdoblje u budućnosti”, dodao je.

Komentiraj