Nacional

PODOLNJAK “HDZ želi sam vladati, teško prihvaćaju neku drugu stranku kao ravnopravnog partnera”

Mostov saborski zastupnik Robert Podolnjak jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao nestabilnu političku situaciju u Hrvatskoj.

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier u ponedjeljak je podnio ostavku u Vladi, a Podolnjak kaže da je Stier poslao određenu poruku. “Radi se o frakcijskom sukobu unutar HDZ-a i ne bih komentirao odnose u drugoj stranci ali je činjenica da će se taj vjerojatni sukob prelamati u Saboru, odnosima unutar koalicije i vidjet ćemo kako će se manifestirati i koliko će biti relevantan za stabilnost nove većine”, kaže.

Podolnjak dodaje da unutar HDZ-a postoje jaki otpori koaliciji s HNS-om, te sumnja da će duže vremena biti stabilna. “Od rujna smo toliko toga doživjeli da bi se teško moglo objektivno sagledati što bi se u politici moglo dogoditi. Doživjeli smo najveći rascjep jedne stranke u Hrvatskoj. Koaliciju koju nitko nije očekivao. Moguće je da se dogode nepredvidive stvari. Kladio bih se na nekakve nove prijevremene izbore”, ističe.

Naglašava da Most više ne bi ušao u pregovore s HDZ-om. “Dva puta smo se opekli”, kaže Podolnjak dodaojući da HDZ teško prihvaća neku drugu stranku kao ravnopravnog partnera u koaliciji koja bi trajala duže i u kojoj će drugi partner imati mogućnost utjecati na ukupnu politku vlade.

“Oni žele sami vladati. Teško podnose da imaju drugu stanku koja je kontrolni mehanizam i to se sada potpuno potvrdilo”, objašnjava.

Komentiraj