Podnio ostavku zagrebački pročelnik za odgoj i obrazovanje

Pročelnik Grada Zagreba za odgoj i obrazovanje Ivica Lovrić podnio je ostavku, pa mu je u srijedu bio posljednji radni dan na tom položaju, ali ostaje zaposlenik gradske uprave, objavio je Jutarnji list.

U petak, kada Jelena Pavičić Vukičević bude izvršila primopredaju, Tomašević bi trebao odrediti novu osobu koja će obavljati dužnost tog pročelnika. “Mislim da je to etički i demokraciji prikladan čin”, izjavio je Lovrić.

“- Bio sam u političkoj utakmici zajedno s gospođom Pavičić Vukičević i po tome sam u drugačijoj poziciji od ostalih pročelnika. Oni možda pripadaju i drugim strankama, to ne znam, ali ja sam se natjecao”, objasnio je.

“Ostavljamo jedan sjajno uređeni odgojno-obrazovni sustav koji, naravno treba voditi i dalje ga unapređivati. Ostalo je puno projekata u tijeku o čemu ću obavijestiti gradonačelnika”, kazao je Jutarnjem listu Lovrić koji je na funkciji pročelnika od 2009. godine, a sadašnji mandat mu je trebao isteći za nekoliko mjeseci.

“Kada sam došao, imali smo 7500 učenika u produženom boravku, sada ih je 14 tisuća. U predškolskom uzrastu imamo 300 stručnjaka za rad s djecom s poteškoćama, 700 asistenata za djecu je u zagrebačkim školama”, spomenuo je Lovrić o tome što između ostalog ostavlja novom gradonačelniku. Tome se mogu pribrojiti 34 nova dječja vrtića, 30-ak škola, isto toliko sportskih dvorana i drugih objekata.

Kada započne nova školska godina većina učenika će se vratiti u svoje škole iz kojih su morali otići nakon potresa.”Novi gradonačelnik će dobiti plan obnove svih preostalih 13 objekata s datumima završetka radova. Odmak od planiranih rokova može biti 15 dana”, rekao je Lovrić, koji je morao organizirati obnovu 175 školskih zgrada oštećenih u potresu.

Posljednji će se u svoju školu vratiti učenici OŠ Silvije Hercigonje, krajem 2022. “Do rujna prošle godine bile su obnovljene 162 zgrade”, kazao je Lovrić dodajući da ne očekuje da bi promjena vlasti mogla uzrokovati neka kašnjenja u obnovi preostalih zgrada.

“Tomašević će dobiti normalnog suradnika, zaposlenika gradske uprave kojemu je stalo do ovog grada i naših sugrađana”, kazao je Lovrić o tome što Tomašević može očekivati od njega, jednog od najpoznatijih gradskih pročelnika. Lovrić ostaje u politici, a smatra da je stranka Rada i solidarnosti postigla dobar rezultat: imaju pet vijećnika u Skupštini grada Zagreba.

Komentiraj