Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je u utorak da je podignulo optužnicu protiv još dviju osoba u okviru istrage o napadima 22. ožujka u Bruxellesu.

Te su dvije osobe optužene za “sudjelovanje u djelatnosti terorističke skupine, teroristička ubojstva i pokušaj terorističkog ubojstva, u svojstvu počinitelja, sudionika ili pomagača”. Sumnjiči ih se da su povezani s tajnom džihadističkom ćelijom u Bruxellesu.

Samil F., rođen 1984. i Ibrahim F., rođen 1988. “povezani su s unajmljivanjem stana u ulici Casernes u Etterbeeku”, bruxelleskoj općini, piše u obrazloženju tužiteljstva.

U subotu poslijepodne izvršen je pretres stana na toj adresi u velikoj operaciji u kojoj je sudjelovao velik broj redarstvenika. Rezultat operacije je ipak “negativan”, navodi se u ranijem priopćenju tužiteljstva.

Kako navodi mreža RTBF, iz tog je skrovišta je 22. ožujka Kalid El Bakravi, bombaš samoubojica, pošao u napad na postaji podzemne željeznice Maelbeek, zajedno s Osamom Krayemom koji je uhićen i optužen krajem prošlog tjedna.

“Istraga se aktivno nastavlja, danju i noću”, istaknulo je tužiteljstvo u priopćenju u utorak.

Komentiraj