Podignuta optužnica protiv vozačice koja je u Gospiću pregazila policajca i pobjegla

Zbog izazivanja prometne nesreće u Gospiću, u kojoj je prošlog Božića teško ozlijeđen pješak, interventni policajac, podignuta je optužnica protiv 20-godišnje vozačice.  Zbog nepružanja pomoći je optužen i njezin 22-godišnji suvozač. O samom događaju je Nacional pisao i ranije.

Gospićko Općinsko državno odvjetništvo tereti vozačicu da se 25. prosinca 2019., upravljajući kroz Gospić osobnim automobilom, nije kretala desnom prometnom trakom namijenjenom za vožnju, olako smatrajući da time neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu.

Skrenula je u desno izvan kolnika na nogostup kojim se u istom smjeru kretao 53-godišnji pješak te je prednjim desnim dijelom vozila udarila pješaka odostraga, a on od siline udarca odbačen na tlo i zadobio višestruke teške tjelesne ozljede.

Neposredno nakon prometne nesreće koju je prouzročila, svjesna da je pješaku ugrožen život, vozačica je propustila pružiti mu pomoć i zatražiti medicinsku intervenciju, te se udaljila s mjesta događaja.

Njenog suvozač optužnica tereti je propustio pješaku pružiti pomoć i obavijestiti hitnu medicinsku službu, iako je bio svjestan da je 20-godišnjakinja svojim ponašanjem ugrozila život ozlijeđenom.

Umjesto toga zajedno s okrivljenicom udaljio se s mjesta prometne nesreće, izvijestio je DORH.

U optužnici za oboje okrivljenika piše da su mogli unesrećenom pružiti pomoć “bez da ozbiljno ugroze sebe ili druge”.

Optužnica je podignuta pred Općinskim sudom u Gospiću.

Komentiraj