Podignuta optužnica protiv vojnika i dvojice njegovih prijatelja koji su pretukli umirovljenika u Puli

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv trojca koji je teško ozlijedio umirovljenika Evelina Valea, javlja Večernji list.

Optužnica je podignuta protiv Mateja Bjekića (24), Roberta Bitunjca (24) i 17-godišnjaka, koje se tereti da su 21. srpnja 2019. između 7 i 7.10 sati na Danteovu trgu u Puli, prema prethodnom dogovoru, napali Valu.

Tužiteljstvo tvrdi da su, pri tome, bili svjesni da im on zbog svoje starije životne dobi ne može pružiti otpor niti pobjeći od njihova napada.

Zamaskirani su došli do Valea koji je sjedio za stolom, ispred kafića kojem je tijekom noći čuvao inventar te ga napali.

Kada je Vale pokušao pobjeći, Bitunjac, profesionalni vojnik i pripadnik Gardijske brigade Tigrovi, na umirovljenika je bacio stolicu. Nakon toga su ga odgurnuli u kontejner za smeće i, kada je pao na pod, udarali nogama po tijelu. Pobjegli su ostavivši teško ozlijeđenog čovjeka na podu.

Povod napadu navodno je bila istaknuta istarska zastava na terasi kafića.

Tužiteljstvo traži da se Bjekiću i Bitunjcu produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok za 17-godišnjaka predlažu maloljetničku sankciju, piše Večernji list.

PRETUČENI EVELINO (67) “Ja bi ih zatvorio doživotno”

Komentiraj