Duško Marušić/Pixsell

Podignuta optužnica protiv riječke pročelnice koja je pijana izazvala prometnu nesreću

Županijsko državno odvjetništvo u Puli  podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv Vere Begić, bivše pročelnice za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke koja je u kolovozu lani, vozeći u pijanom stanju, izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 41 godišnji Igor Soldatić iz Umaga. Tužitelji su u optužnici predložili produljenje mjera opreza okrivljenici, i to obveze redovitog javljanja policiji i oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom. Za izazivanje ove teške prometne nesreće Begić prijeti kazna zatvora u trajanju od tri do 15 godina.

Kako se navodi u optužnici Begić se tereti da je 15. kolovoza 2018., s koncentracijom od 1,92 g/kg alkohola u krvi, upravljala osobnim vozilom Istarskim ipsilonom i na dionici čvor Buje prema Višnjanu, izvan naselja Nova Vas, vozeći prometnom trakom u suprotnom smjeru najprije bočno udarila automobil koji se kretao iz dopuštenog smjera, a potom je nastavljajući vožnju udarila u betonsku zaštitnu ogradu, a nakon toga se sudarila sa automobilom kojim je upravljao Umažanin. U sudaru je 41 godišnji Soldatić zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo.

Odmah nakon stravične nesreće, dok je bila u istražnom zatvoru,  Vera Begić je suspendirana s mjesta pročelnice što je u tom trenutku jedino što je, u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, bilo moguće napraviti. U zatvoru u Puli zadržana je gotovo mjesec dana, a po izlasku  je podnijela ostavku , odnosno zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa.

Komentiraj