Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg Tomislava C. koji je lani ubio svoju majku u neubrojivom stanju. Zločin se dogodio 21. srpnja 2016. godine u mjestu Pustodolu pored Donje Stubice kada je 35-godišnjak nasrnuo na vlastitu majku kuhinjskim nožem. Zadao joj je sedamnaest ubodnih rana na području cijelog tijela nakon čega je žena umrla u velikim bolovima.

Tijelo svoje majke sakrio je u ledenicu u podrumu obiteljske kuće. Kako se ista nije javljala članovima obitelji i susjedima koji su pokušali stupiti u kontakt s njom, o svemu je obaviještena policija koja je tijelo ubrzo pronašla, a Tomislav je netom nakon toga i uhićen.

Navodno je u svom iskazu policiji govorio da mu je majka demon, odnosno vještica. Tražio je još jednu ženu u selu za koju je mislio da je vještica, ali je nije pronašao. Mještani Pustodola pričali su kako je Tomislav dugi niz godina koristio razne droge, a istraga vještaka u konačnici je pokazala kako isti nije bio ubrojiv kada je izbo vlastitu majku.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, podiglo je jučer optužnicu protiv Tomislava zbog počinjenja protupravnog djela zakonskih obilježja teškog ubojstva iz članka 111. toč. 1. u svezi članka 24. stavak 2. Kaznenog zakona. Okrivljenika se tereti da je 21. srpnja 2017. između 23,00 i 00,30 sati, u prostorijama obiteljske kuće u Donjoj Stubici, u stanju neubrojivosti, zbog čega nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom, nasrnuo na svoju majku odnosno zadao joj kuhinjskim nožem sedamnaest ubodnih rana u predjelu prsnog koša, trbuha i leđa i ruku, uslijed kojih je njegova majka preminula, trpeći intenzivne bolove”, stoji u priopćenju državnog odvjetništva.

Iako je za ovako brutalno ubojstvo predviđena dugogodišnja zatvorska kazna, Tomislav će, s obzirom na svoju neubrojivost, najvjerojatnije završiti u psihijatrijskoj bolnici, a ne u zatvoru.

Komentiraj