PODIGNUTA OPTUŽNICA: Bivšeg omiškog gradonačelnika tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti

Ivana Ivanovic/PIXSELL

Uskok je nakon provedene istrage u srijedu podigao optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića kojom ga terete da je grad, zlouporabom položaja i ovlasti, oštetio za 80.000 kuna.

“Optužnicom se okrivljeniku, kao gradonačelniku Grada Omiša, stavlja na teret da je, od 10. srpnja 2008. do 12. ožujka 2013., s jednim društvom zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja, iako je bio svjestan da Gradu Omišu takva istraživanja nisu bila potrebna”, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Na temelju sklopljenih ugovora tvrtka je gradu u više navrata ispostavljala račune za nepotrebne usluge čije plaćanje je nalagao Škarićić koji je time, po Uskokovim tvrdnjama, Omiš oštetio za 80.377 kuna.

Škaričića je na dužnosti omiškog gradonačelnika zamijenio Mostov Ivan Kovačić, aktualni potpredsjednik Vlade i ministar uprave, koji je nadležnim institucijama prijavio više Škaričićevih nepravilnosti. Više je puta u javnosti isticao da je Omiš u vrijeme njegova prethodnika oštećen za milijunske iznose.

Komentiraj