Podgora oduzima Bandiću titulu počasnog građanina: ‘S obzirom na kriminal, tu čast nije zaslužio’

Općina Podgora odlučila je oduzeti titulu počasnog građanina pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Naime, Komisija za dodjelu javnih priznanja Općine Podgora jednoglasno je odlučila da se Bandiću posthumno oduzme naslov počasnog građanina koju je dobio prije osam godina, no nova vlast zaključila je kako je ona dodijeljena nezasluženo te da šteti ugledu i općine i Povelje o počasnom građaninu, piše Slobodna Dalmacija.

Bandiću su titulu uručili predsjednik Općinskog vijeća Ivo Mihaljević i načelnik Ante Miličić (nezavisni), i to za ‘unaprjeđenje i razvoj Općine Podgora’. Dnevni red sjednice Općinskog vijeća imao je samo jednu točku – Prijedlog Odluke o opozivu javnog priznanja ‘Počasnog građanina Općine Podgora’ Milanu Bandiću.

Odluka je donesena jednoglasno, uz obrazloženje da ‘iskazana čast nije zaslužena s obzirom na dokazanu kriminalnu povijest i preko 250 kaznenih prijava protiv Milana Bandića i njegovih suradnika, čime se nanosi šteta ugledu Općine kao i samoj vrijednosti dodijeljene titule’.

Obrazlažući svoju odluku naveli su i da je tijekom povijesti bilo i zaslužnijih pojedinaca koji su dali doprinos razvoju i promidžbi općine, a da zato nisu dobili titulu koju je dobio Bandić.

“Također, pri dodjeli se nije poštovala niti se provela propisana procedura za dodjelu priznanja, a povod je bilo poklonjeno vatrogasno vozilo, koje je bilo nekvalitetno i neadekvatno za potrebe našeg DVD-a”, dodatno pojašnjavaju. Inače, vozilo koje je Bandić poklonio Podgori, prema riječima zapovjednika DVD-a Stjepka Mrsića je staro i nije ni bilo upotrebljivo.

Komentiraj