RADIO NACIONAL PODCAST: Lalovac: “Tko radi reformu zdravstva u zadnjoj godini mandata?”

Bivši ministar financija i SDP-ov saborski zastupnik i potpredsjednik Odbora za financije Boris Lalovac, gostovao je u emisiji Radio Nacionala “Gost dana” kod Tamare Pavlice.

Komentirao je državni proračun, koji je u utorak izglasan u Saboru.

“Živimo u vrijeme inflacije, kada cijene idu puno brže nego što nam idu plaće. Nažalost, plaće ovise o političkim odlukama jedne osobe. Nema šireg konsenzusa za povećanje životnog standarda nego je inflacija pogodna za državu koja jako puno zarađuje. To se vidi i po prihodima proračuna”, rekao je Lalovac.

Dodao je da se moć raspoređivanja dohotka, koji se prikupi od inflacije, nalazi u rukama Vlade Andreja Plenkovića, dok pojedine skupine u društvu – od umirovljenika, socijalno ugroženih – ovisi o dobroj volji jednog čovjeka.

Govoreći o zdravstvu, Lalovac je komentirao dugove veledrogijerijama. “Bez obzira što covida više nema u toj mjeri, nažalost imamo manji broj građana nego što smo imali prije desetak godina, a troškovi zdravstva iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu – rastu”, rekao je.

Boji se da je najavljena reforma zdravstva, kaže, samo predizborno – kao da se nešto radi. “Tko radi reformu zdravstva u zadnjoj godini mandata”, pita se.

Cijelo gostovanje poslušajte u nastavku:

Komentiraj