PODACI LOKALNIH STOŽERA: Većina županija bez novih slučajeva, u Splitsko-dalmatinskoj devet novooboljelih

U Hrvatskoj je do subote u 14 sati potvrđeno 2176 slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je 87 osoba.

Nacionalni stožer civilne zaštite svoju će redovnu konferenciju za novinare održati u 14 sati, a od jutra pristižu informacije iz županijskih stožera.

Grad Zagreb: Nema novozaraženih

U Gradu Zagrebu je testirano 129 osoba i nema novooboljelih. U Zagrebu je ukupno 472 oboljele osobe. Od jučer se oporavilo šest oboljelih osoba pa je ukupan broj izliječenih narastao na 418.

Dubrovačko-neretvanska: Nema novih slučajeva

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. 13 je novih izliječenih, odnosno ukupno njih 78. Preostali nalazi od petka su negativni, a 37 uzoraka uzetih u subotu su u obradi.

Ukupno je 118 zaraženih te osam umrlih. S današnjim danom hospitalizirano je šest pozitivnih pacijenta. 535 građana je u samoizolaciji.

Splitsko-dalmatinska: Devet novozaraženih

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 364 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije još je 9 osoba zaraženo koronavirusom.

Od ukupnog broja novoobrađenih testova sa područja otoka Brača je 49 testova te je od toga još 8 osoba pozitivno na COVID infekciju sa otoka Brača i to iz Supetra 3, Nerežišća 3, Pučišća 1 i Milne 1. Među ostalim novooboljelim osobama jedna osoba je iz grada Solina.

U obradi se nalaze još 43 testa sa otoka Brača.

U odnosu na jučerašnji dan još je 10 osoba izliječeno te su na području Splitsko-dalmatinske županije do sada ukupno izliječene 384 osobe.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 547 slučajeva zaraze koronavirusom.

Požeško-slavonska: Nema novih slučajeva

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 40. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 349 osoba, 25 uzoraka je poslano na analizu, te ju ukupno testirano 697 osoba.

Vukovarsko-srijemska: Nema novozaraženih

Vukovarsko-srijemska županija dvanaesti dan je bez novooboljelih osoba od COVID-19, te je i dalje ukupno 40 oboljelih osoba. U protekla 24 sata izliječeno je 5 osoba, tri izliječene osobe su iz Vinkovaca, jedna iz Vrbanje i jedna iz Nuštra. U županiji su još samo dvije oboljele osobe, što je ukupno 38 izliječenih osoba na području županije.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 422 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

Međimurska: Nema novih slučajeva

U Međimurskoj županiji 26. dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa. Tijekom proteklih 24 sata obavljeno je 40 testiranja.

Zagrebačka: Nema novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji već dvanaesti dan zaredom nema novih slučajeva zaraze.

Ukupno je u toj Županiji evidentirano 129 zaraženih osoba, od kojih je 107 izliječeno, a četiri su preminule.

Primorsko-goranska: Jedan novi slučaj

Nakon 18 dana bez novih slučajeva zaraze u Primorsko-goranskoj županiji, iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo stigla je informacija da imaju jednu novooboljelu osobu.

Riječ je o osobi koja je bila u samoizolaciji i pod nadzorom epidemiologa. Također imaju i jednu osobu koja je od jučer ozdravila, što znači da od početka epidemije imaju ukupno 50 ozdravljenih. Pod zarazom je na području Županije još 21 osoba i svi su pod stalnim zdravstvenim nadzorom, priopćeno je iz stožera.

Osječko-baranjska: Nema novih slučajeva

Svi testovi koji su u subotu analizirani u Kliničkom bolničkom centru Osijek, ukupno 131, bili su negativni na virus COVID-19. Negativni su bili i uzorci pet osoba čiji su raniji preliminarni nalazi bili pozitivni te su obavljani kontrolni nalazi. Riječ je o dvije osobe s područja Našica te po jedna iz Osijeka, Popovca i Švajcarnice.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije tako ostaje 131 osoba, s time da se na liječenju u KBC-u Osijek nalazi devet oboljelih, 10 osoba je na kućnom liječenju, dok je na žalost od početka pandemije do sada preminulo osam osoba. Ukupno je do sada izliječeno 104 oboljele osobe.

Krapinsko-zagorska: Nema novozaraženih

Na području Krapinsko – zagorske županije već dvanaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još dvije osobe iz Pregrade.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 101, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 37. U protekla 24 sata testirano je 114 uzoraka, od kojih su 3 negativna, dok se za još 111 čekaju rezultati nalaza. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalaze 32 osobe.

Šibensko-kninska: Nema novooboljelih

Na području Šibensko-kninske županije osmi dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupno 90 oboljelih do danas se oporavilo njih 74.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 119 osoba, od čega je 24 kontakt s oboljelim od COVID-19.

Zadarska: Nema novih slučajeva

Petnaesti dan za redom Zadarska županija nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih osoba raste. S današnjim danom ozdravilo je 80 osoba.

Od početka epidemije na području županije testirano je 2078 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana 48. Aktivni nadzor provodi se nad 850 osoba, a istekao je za njih 2899.

Istarska: Nema novooboljelih

U Istarskoj županiji nema novooboljelih. U posljednja 24 sata ispitano je 67 uzoraka brisa i svi su negativni. Trenutno je na ispitivanju 13 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus. Rezultati se očekuju.

Karlovačka: Nema novih slučajeva

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. U subotu je testirano 70 osoba i svi pristigli nalazi su negativni (ukupno je testirano 1842 osoba).

U OB Karlovac nema niti jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa, na kućnom liječenju još ih se nalazi 3. U Karlovačkoj županiji je izliječeno 26 osoba.

Tijekom dana kroz DRIVE IN testiranje bit će uzeto oko 40 uzoraka.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema novozaraženih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 25. dan zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. U subotu su testirane dvije osobe, nalazi se očekuju tijekom dana.

Ukupno je do sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo zaraženo 10 osoba, a 9 njih je ozdravilo.

Županijski stožer je izvijestio da će se u ponedjeljak u školske klupe vratiti 86 učenika od ukupno njih 2710 koliko ih pohađa niže razrede osnovnih škola kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač.

Komentiraj