Kultura
Decoration icon

Split

Pod motom “Split je hit!” predstavljen program Adventa u Splitu

Autor:

Split, 14.07.2017. - Prvi dan Ultra Europe festivala koji se održava na splitskom Poljudu. foto HINA/ Mario STRMOTIÆ/ lsd

Pod motom “Split je hit” u petak je u Zagrebu predstavljen program manifestacije Advent u Splitu, koja će trajati do 16. siječnja.

Predstavljajući program splitskog Adventa, direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić i splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović istaknule su kako Advent u Splitu iznova pokazuje snagu destinacijskog menadžmenta odnosno suradnje svih dionika.

Čak i oni koji su ponekad konkurencija sada rade zajedno i partneri su, poput splitskih ugostitelja”, istaknula je Vukšić.

Izdvojila je važan detalj potreban za splitski Advent, a to su sunčane naočale, s obzirom da se u tom gradu u prosincu očekuje većinom lijepo vrijeme.

Od brojnih sadržaja izdvojila je programe na Rivi i Pjaci, u Getu i parku Đardin, ispred Galerije umjetnina, Turističke palače i Kampusa, a posebnost je Gastro Advent kojemu su ove godine glavne teme ljekovita kamilica i maslina.

Na Rivi će biti organiziran i doček Nove godine na otvorenom.

“Tko god za adventsku destinaciju izabere Split sigurno neće pogriješiti, jer smo pripremili iznimno bogat program, otvorili nove lokacije, a veliku pažnju posvetili dječjim doživljajima”, kazala je Vukšić.

Kao i dogradonačelnica Hrgović, istaknula je da Advent u Splitu prethodi europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju, što će sve, kako očekuju, napuniti splitske smještajne i ugostiteljske kapacitete.

Kazale su i da su u suradnji sa splitskom Turističkom zajednicom i HŽ-om dogovoreni veliki popusti za putovanje vlakom na Advent u Split, kao i za zrakoplovne karte Croatia Airlinesa.

Prema podacima iz sustava eVisitor, Split je u 11 mjeseci ove godine posjetilo 782 tisuće turista ili 26 posto više nego lani, dok je porast od 25 posto ostvaren s 2,6 milijuna noćenja. Samo u prvim danima prosinca, do jučer, u Splitu je bilo blizu pet tisuća noćenja, a do kraja godine očekuje se zadržavanje dvoznamenkastih porasta turističkog prometa u odnosu na lani.

“Vjerujemo da će Split i iduće godine nastaviti turistički rasti. Najave sa svih tržišta su dobre, kao i one avio prijevoznika te se mogu očekivati daljnji porasti, a najbolji uvod u iduću godinu je manifestacija Adventa, za koju su zanimanje pokazali i brojni strani novinari koji će doći u Split”, kazala je Vukšić, pozivajući u Split, koji je Hrvatska turistička zajednica proglasila najboljim odredištem u Hrvatskoj ove godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.