Saša Zinaja

Pod lupom istražitelja veze Klice i Mirse Švicarca

 

Policija je počela provjeravati nove različite indicije o mogućim izvršiteljima i naručiteljima atentata na Vinka Žuljevića Klicu. Prema jednoj od pristiglih indicija, ubojstvo su odradile lokalne ubojice, za koje se tvrdi da dolaze iz zagrebačke Dubrave. Među ostalim, prema policiji su plasirane i tvrdnje da se te osobe i dalje skrivaju na području Dubrave.

Isti izvori tvrde da je policiji dostavljena i indicija prema kojoj se spremaju još dva ubojstva u istom miljeu. Tvrdi se da se sprema ubojstvo dvojice Žuljevićevih bliskih suradnika. Policija je prošli tjedan pokušavala doznati jesu li ugroženi životi nekih zagrebačkih odvjetnika i pravosudnih dužnosnika. Izvori bliski policiji tvrde da su pronađene snimke nadzornih kamera koje su uspjele snimiti spornu ukradenu Škodu Octaviju na tri lokacije, gdje su napadači pratili Vinka Žuljevića. Tvrdi se da je taj automobil snimljen u blizini restorana Sesvetska dolina, u blizini sjedišta tvrtke Bilić Erić, te u blizini frizerskog salona u koji je navodno odlazio Žuljević. Izvori bliski policiji BiH tvrde kako je hrvatska policija upozorena i na to da je Žuljević odnedavno uspostavio suradnju s Mersadom Hadžićem zvani Mirso Švicarac, te se provjerava je li ta njihova interakcija mogla utjecati na Žuljevićevu tragičnu pogibiju. Hadžića se smatra jednim od najopasnijih kriminalaca u BiH.

[quote_box_center]

  • Policija je počela provjeravati nove indicije o atentatorima na Klicu
  • Prema jednoj od pristiglih indicija, ubojstvo su odradile lokalne ubojice

[/quote_box_center]

Dovodi ga se u vezu sa zločinačkom organizacijom Zijada Turkovića protiv koje se vodi postupak za više ubojstava, trgovinu drogom, pljačke i otmice. Hadžić je prije tri godine uhićen upravo u Hrvatskoj, na temelju Interpolove tjeralice. Prema pisanju Dnevnog Avaza, tadašnji predsjednik BiH Živko Budimir pomilovao ga je, pa je navodno ranije pušten s izdržavanja kazne od dvije i pol godine zatvora za pokušaj ubojstva u jednom sarajevskom klubu. Zanimljivo je da se i Budimir našao među brojnim poznatim osobama koje su prisustvovale Žuljevićevoj sahrani.

NA ŽULJEVIĆEVOM SPROVODU VIĐEN JE MLADEN NALETILIĆ TUTA  FOTO: Saša Zinaja
NA ŽULJEVIĆEVOM SPROVODU VIĐEN JE MLADEN NALETILIĆ TUTA
FOTO: Saša Zinaja

Komentiraj