Jučer popodne je pala Vlada, a već danas od 9 sati Kolinda će održati konzultacije s predstavnicima klubova i ostalim zastupnicima Hrvatskog sabora.

Kolinda je odlučila da neće gubiti vrijeme, već će najprije primiti pojedinačno zastupnike, a potom klubove zastupnike. Razgovori bi trebali trajati 15-ak minuta.

Glavno je pitanje hoće li netko Kolindi doći sa 76 potpisa za novu parlamentarnu većinu, ili će sutra SDP sa satelitima predati 76 potpisa za raspuštaje Sabora, što automatski vodi do prijevremenih izbora.

Premma pisanju portala Index  MOST i SDP-ova koalicija danas će se sastati u Saboru kako bi dogovorili predaju potpisa za raspuštanje.

adom vlade počeo je teći ustavni rok od 30 dana u kojemu parlamentarne stranke mogu pokušati formirati novu većinu i imenovati novoga premijera i vladu.

Ne uspiju li to, predsjednik Sabora obavijestit će o tome Predsjednicu Republike Hrvatske  koja će odmah raspustiti Hrvatski sabor i raspisati parlamentarne izbore, koji se mogu održati najranije 30, a najkasnije 60 dana od raspuštanja Sabora.

Dosadašnja vlada, premijer i ministri, nastavit će raditi svoj posao do izbora nove vlade.

HDZ i dalje najavljuje kako će u Saboru okupiti novu većnu koja bi kao mandatara za sastavljanje nove vlade podržala dosadašnjeg ministra financija Zdravka Marića.

Komentiraj