Uskoro bi trebao biti raspisan natječaj temeljem Zakona o subvencioniranju stambenih kredita. Na natječaj će se moći prijaviti mlađi od 45 godina koji nemaju vlastitu nekretninu ili im je postojeća premala. Onima koji ostvare pravo, država će 4 godine plaćati pola rate kredita, piše HRT.

Država će do ponedjeljka prikupljati ponude banaka, a onda provjeravati tko je zadovoljio uvjete, šo će objaviti 27. kolovoza. Iz banaka poručluju kako je uanimanje građana vrlo veliko. Očekuje se da će oko 1.9. biti objavljen javni poziv građanima i od tog trenutka se počinju zaprimati službeni pozivi u bankama koje su sklopile ugovor s APN-om.

Za subvencioniranje je osigurano 17.5 milijuna kuna, što bi trebalo biti dovoljno za 1500 zahtjeva. Subvencije će dobiti oni koji najbrže predaju zahtjev. Od dokumenata potrebno je pribaviti: presliku osobne iskaznice, predugovor, odnosno ugovor o kupoprodaji željene nekretnine, presliku zemljišnoknjižnog izvatka i akta za građenje ili uporabu nekretnine, te ovjerenu izjavu da ni kupac, ni životni partner u vlasništvu nema stan ili kuću ili da imaju nekretninu koja je manja od one za koju apliciraju.

Komentiraj