Počinje snimanje šeste, ujedno i posljednje, sezone serije “Peaky Blinders”

Jedna od najuspješnijih BBC-jevih serija „Peaky Blinders“ koja govori o usponu Tommyja Shelbyja i njegove obitelji u Birminghamu nakon Prvog svjetskog rata počela se prikazivati 2013. godine i ubrzo je postala svjetski fenomen. Glavnu ulogu tumači Cillian Murphy a autor serije Steven Knight objavio je da je počelo snimanje šeste sezone koja će ujedno biti i posljednja.

„Serija ‘Peaky Blinders’ se vraća. Nakon prisilne odgode početka snimanja zbog pandemije koronavirusa obitelj se našla u iznimnoj opasnosti a ulozi nikada nisu bili tako visoki. Smatramo da će ovo biti najbolja sezona i uvjereni smo da će je naši nevjerojatni obožavatelji voljeti. I dok tv serija dolazi time do kraja, priča će se nastaviti u drugačijoj formi“, izjavio je Steven Knight koji će napisati scenarij za šestu sezonu, a režirati će je Anthony Byrne koji je, uz brojne pozitivne kritike i rekordnu gledanost, režirao petu sezonu.

Isprva, plan je bio da serija „Peaky Blinders“ okonča nakon pete sezone. Međutim, nevjerojatna popularnost koja je porasla nakon što je Netflix počeo prikazivati seriju dovela je do snimanja još jedne sezone. Kada je 2018. godine, nakon prikazane četvrte sezone, serija „Peaky Blinders“ osvojila nagradu BAFTA (britanski Oscar) za najbolju tv seriju, Knight je izjavio „Želio sam snimiti seriju  o obitelji u razdoblju između dva svjetska rata. Želio sam da završi  s prvom zračnom uzbunom u Birminghamu 1939. godine. Trebat će mi još tri sezone da dođem do tog trenutka“.  No, planovi su se mijenjali, pa se smatralo da je dovoljna još jedna sezona. Sada je objavljeno snimanje šeste sezone. Tko zna hoće li to doista biti kraj.

Šesta sezona, najavljeno je, počinje tamo gdje je peta sezona završila, kada je propalo ubojstvo britanskog parlamentarnog zastupnika sklonog fašistima Oswalda Mosleya (glumi ga Sam Claflin) nakon čega frustrirani Tommy Shelby (Cillian Murphy) uzima pištolj i uperi ga u vlastitu glavu. Pogledajte posljednjih nekoliko minuta pete sezone:

Komentiraj