Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust

Počinje peta javna diskusija iz ciklusa ‘Zašto se mrzimo?’

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust najavljuje petu javnu diskusiju iz ciklusa ‘Zašto se mrzimo?’.

“Slučaj Ivana Đakića i njegove uvredljive objave na Facebooku još je jednom skrenuo pozornost na prilično rašireni govor mržnje u Hrvatskoj. No, koliko su u Hrvatskoj zaštićene žrtve mržnje? Ustav Republike Hrvatske svakome građaninu jamči zaštitu od kaznenih djela počinjenih iz mržnje, mrzilačkih pobuda i govora mržnje. Kako se ustavna prava osiguravaju kroz praksu, pravomoćne predmete i primjere iz djelovanja Ustavnog i Vrhovnog suda? Kako hrvatska situacija i pravosudna praksa izgleda iz vizure Europskog suda za ljudska prava te kako se u Hrvatskoj, a kako u Strasbourgu provodi Konvencija o zaštiti ljudskih prava?“, piše u najavi događanja. 

Peta tribina pod nazivom ‘Tretman mržnje u hrvatskoj i europskoj pravosudnoj praksi’ će se održati u četvrtak 31. siječnja u 19 sati u dvorani Kulturno informativnog centra (Preradovićeva 5, Zagreb).

Na javnoj tribini će govoriti: Rajko Mlinarić, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske, Ileana Vinja, sutkinja Vrhovnog suda Republike Hrvatske i odvjetnica Vesna Alaburić.

Moderatorica tribine je Ana Raić Knežević. Ulaz je slobodan.

Komentiraj