Međunarodna konferencija ‘Prakse javne nabave država članica EU’ će se održati 17. i 18. svibnja u Remisens Premium Hotelu Ambasador, u gradu Opatiji.

Cilj konferencije je unapređenje primjene Zakona o javnoj nabavi i pozicioniranje i prepoznavanje javne nabave kao jednog od generatora razvoja gospodarstva Republike Hrvatske.

Konferencija će biti interaktivnog karaktera na kojoj će sudionici dobiti niz primjera iz prakse javne nabave triju država članica EU te imati priliku dobiti odgovore na svoja pitanja, družiti se i razmjenjivati iskustva s međunarodnim i domaćim stručnjacima, kao i sa svojim kolegama iz cijele Hrvatske.

Iz programa izdvajamo teme: važnost i iskustva primjene kriterija ekonomski najpovoljnije ponude u kontekstu gospodarskog rasta i perspektive poduzetnika, primjena postupaka koji omogućuju javnu nabavu inovativnih rješenja i zelenu javnu nabavu, problemi u primjeni i ocjeni kriterija kvalitete i pravna zaštita u EU.

Primjere i praksu javne nabave zemalja članica iznijet će stručnjaci iz Italije, Finske i Nizozemske.

Partneri konferencije su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije, HUP – Hrvatska udruga poslodavaca, a na konferenciji će također govoriti i predstavnici Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu.

Komentiraj