Press/Europaukinu.eu/Adi Marineci

Počinje jesensko izdanje programa Europaukinu.eu

Kino Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti, Art-kino KIC i Kinoteka su domaćini jesenskog izdanja projekta ‘Europa u kinu’ ispunjenog kvalitetnim i nagrađivanim filmovima europske produkcije.

Udruga Kulturni klub u suradnji s Europskom komisijom će zagrebačkoj publici na ovaj način predstaviti šest recentnih filmova: norvešku biografsku dramu ‘Sonja: Bijeli labud’, hvaljeni talijanski film ‘Silvio’ redatelja Paola Sorrentina, dokumentarni film ‘Jean Paul Gaultier’ o slavnom modnom dizajneru, norveški film katastrofe ‘Potres’, nagrađivanu talijansku dramu ‘Moja kći’ koja se natjecala u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu te francuski triler ‘Bliski neprijatelji’.

Projekt započinje u utorak 29. listopada hrvatskom premijerom norveške drame redateljice Anne Sewitsky u kinu Metropolis MSU. Tijekom naredna dva mjeseca, sve do 29. prosinca, u sva tri zagrebačka kina će biti prikazivano svih šest spomenutih nagrađivanih i hvaljenih dugometražnih filmova.

U sklopu projekta Europaukinu.eu će se pronaći i sedam kratkih filmova iz programa #EUANDME koji će se prikazivati prije redovitih projekcija. Riječ je o filmovima: Usamljenik, Debut, Oona, Party Animal, Život u hostelu, Oblik i Ključ.

Komentiraj