Čelnici HDZ-a i mosta nastavit će u ponedjeljak od 15 sati pregovore o postizbornoj suradnji i sastavljanju Vlade. Na dnevnom redu biti će razgovor o jamstvima Mosta, traženje optimalnih rješenja za njihovo provođenje. Za neka jamstva, kako se može doznati, prvotno zadani rok od 30 dana, mogao bi biti pomaknut.

Predsjednik HDZ-a na ulasku u središnjicu stranke za N1 je rekao kako danas neće biti riječi o kadrovskim pitanjima, a na pitanje kada će se o tome raspravljati rekao je: “Kada dođe vrijeme”.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan jandroković novinarima je rekao da nastavljaju s razgovorima koji su do sada bili ‘otvoreni i pozitivni’. “Cilj nam je napraviti takav program i Vladu koja će imati potporu ne samo parlamenta, nego i javnosti”, kazao je dodajući kako očekuje da će napraviti korak dalje u formiranju stabilne većine.

“Puno je spekulacija kroz ove dane, ali nismo razgovarali o kadrovskim pitanjima, to će tek doći na red. U prvom i drugom krugu tema je sadržaj, program, a što se tiče kadrova i ustroja vlade to će tek doći na red”,, poručio je Jandroković zaključujući kako nikome ništa ne uvjetuju već samo razgovaraju.

Komentiraj