HINA / ŽŽedno Uho

Počinje četvrti SuperUho festival u Primoštenu

U Primoštenu u ponedjeljak počinje četvrto izdanje SuperUho festivala na kojem će u trodnevnom programu, uz ostale, nastupiti Billy Brag, Buzzcocks, Conor Oberst, Frank Turner, Shellac i Liars.

Iako je danas službeni početak 4. SuperUho Festivala, prošle godine započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove je godine okrunjena petodnevnim zajedničkim programom tako da su već protekla dva dana pripala glavnom programu DORF-a. Prikazan je niz sjajnih filmova na Iskonovoj festivalskoj plaži, a bio je organiziran i glazbeni program u kojem su nastupili Repetitor i Diskodelija u subotu, te Šahtofonija Rumorista i Ippio Payo u nedjelju, priopćio je u ponedjeljak organizator.

U odnosu na prošlu godinu festivalski kamp je dvostruko veći, otvoren od subote, 3. kolovoza, i već je gotovo popunjen. Prvi posjetitelji dječjeg kutka su se preko vikenda zabavljali u zajedničkom društvu dok su roditelji neopterećeno gledali glazbene dokumentarne filmove i koncerte.

Uz Iskonove popratne sadržaje u kampu, poput glazbenog kviza, jutarnje joge i lalaoka, SuperUho nastavalja prošle godine započetu tradiciju te posjetitelji opet mogu uživati u craft pivama domaćih pivara, odličnoj kuhinji u zoni opuštanja te tajlandskom sladoledu odmah do kuhinje.

SuperUho line-up ove godine čine Billy Bragg, Blanck Mass, Buzzcocks, Conor Oberst, Frank Turner & The Sleeping Souls, Frankie Cosmos, Gracin, James Lavelle, Jessy Lanza, Liars, M. Ward feat. My Buddy Moose, Mašinko, The Membranes, Sara Renar, Shellac, Straight Mickey And The Boyz, Svemirko i Trobecove Krušne Peći.

I ovo izdanje SuperUho Festivala održava se u istom onom idiličnom prostoru u kojem smo se smjestili prošle godine, prostoru oko nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u prekrasni Primošten, a koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu. Kao i dosad na svim je ključnim lokacijama dostupan besplatan wi-fi zahvaljujući Iskonu, vjernom partneru i generalnom sponzoru SuperUha.

Središnji dio festivalskog prostora Iskonova je zona opuštanja, koja je tako u spoju s festivalskom plažom ponovo sastavnim dijelom i omiljenim okupljalištem festivalskih gostiju, kako tijekom dana, tako i navečer u pauzama između nastupa izvođača.

Dnevnih i festivalskih ulaznica ima na ulazu pa svi koji još nisu osigurali svoju pozvani su da prisustvuju SuperUho – glazbenom butiku.

Komentiraj