Screenshot YouTube

POČETAK NOVOG MANDATA Cameron obećao referendum o EU-u i veće ovlasti Škotskoj

[quote_box_center]

  • Britanski premijer David Cameron rekao je kako će provesti planirani referendum o ostanku Velike Britanije u EU-u
  • Cameron je rekao kako će što prije početi s provedbom plana o davanju većih ovlasti Škotskoj

[/quote_box_center]

Britanski premijer David Cameron je nakon uvjerljive izborne pobjede rekao kako će provesti referendum o ostanku Velike Britanije u Europskoj uniji i obećao je Škotskoj “najveću autonomiju na svijetu”.

“Da, provest ćemo taj referendum o našoj budućnosti u Europi”, rekao je Cameron novinarima nakon razgovora s kraljicom Elizabetom o početku formiranja nove vlade.

Cameron je rekao da će što prije početi s provedbom plana o davanju većih ovlasti Škotskoj koja je dominantno glasovala za Škotsku nacionalnu stranku koja se zalaže za neovisnost.

“Plan nam je u Škotskoj stvoriti najautonomniju vladu na svijetu s velikim ovlastima u porezima“, dodao je.

Predsjednik Europskog vijeća, Donald Tusk, rekao je kako očekuje da Cameron radi na tome da Velika Britanija ostane u EU-u i da mu je spreman u tome pomoći.

“Duboko sam uvjeren da izvan EU-a nema boljeg života za bilo koju državu. Bolja EU u interesu je ne samo Velike Britanije, nego svih zemalja članica”, istaknuo je Tusk.

Cameronovi konzervativci osigurali su apsolutnu većinu u parlamentu osvojivši 331 od 650 mjesta, unatoč tome što su predizborne ankete predviđale “mrtvu utrku” s laburistima.

Komentiraj

Source:Darko Jeras