Davor Puklavec/PIXSELL

POČEO DEVETI MAFEST Svjetske zvijezde stripa na festivalu u Makarskoj

[quote_box_center]

  • Na ovogodišnji MaFest stigli su brojni svjetski poznati crtači stripa
  • U kongresnoj dvorani hotela Meteor organizirana je burza stripova

[/quote_box_center]

U Makarskoj je u četvrtak započeo deveti MaFest, međunarodni Festival stripa, na kojem će se do 24. svibnja održati niz radionica, izložbi, edukacija te druženja s najpoznatijim svjetskim autorima u svijetu stripa.

Na ovogodišnji MaFest stigli su brojni svjetski poznati crtači stripa među kojima su Mario Alberti (Italija), Carlo Ambrosini (Italija), Niko Henrichon (Kanada), Frazer Irving (Velika Britanija), Colin MacNeil (Škotska), Aneke Murillenem (Španjolska), Alessandro Nespolino (Italija), Frano Petruša (Hrvatska) i Angelo Stano (Italija).

U kongresnoj dvorani hotela Meteor organizirana je burza stripova, gdje će specijalni gosti festivala potpisivati svoje stripove.

U galeriji Gojak i Galerica održat će se dvije izložbe originalnih stripova te humanitarna aukcija radova koje su će najpoznatiji svjetski crtači stripa darovati u humanitarne svrhe, rekao je direktor festivala Darijo Antunović.

Tijekom festivala će biti dodijeljene i nagrade MaFest-ovog natječaja za osnovnoškolce s područja Makarske rivijere koji je održan u školama tijekom ožujka.

Komentiraj

Source:D.V./HINA