Počeo bečki Viennafair, jedan od najvećih međunarodnih sajmova umjetnosti

Pixabay

Jedan od najvećih međunarodnih sajmova umjetnosti u Austriji, Viennafair – Vienna international fine art fair, otvoren je u srijedu na bečkom velesajmu gdje će do 11. listopada devedesetak galerija iz 12 država predstaviti umjetnička djela vodećih austrijskih i svjetskih suvremenih umjetnika.

“Sajam se održava ove godine 11. put , postao je mjesto susreta umjetnika, galerista, kolekcionara i kustosa, a svrha mu je nastaviti tradiciju boljeg povezivanja suvremenih umjetnika iz različitih država i kontinenata te umjetničkog tržišta, posebno za novootvorene, ali i etablirane galerije”, rekao je novinarima uoči otvorenja organizator sajma Wolfgang Pelz.

 

  • Ovogodišnji Viennafair obuhvaća eksponate svih umjetničkih žanrova i formi suvremenih i apstraktih umjetika – slikarstva, fotografije, skulpture, grafike, video-instalacija i drugih. Galerije uz ulja na platnu izlažu i namještaj, dizajn, staklo, nakit i ostalo.

 

Prvi put će se održati i posebna izložbena manifestacija pod nazivom “Kinesis- Studija pokreta na slici”, a u raspravi se očekuje sudjelovanje oko 300 umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i posjetitelja.

Posebna izložba “Colores Uniti – jedan umjetnik, zid i različite boje” okupit će keramičare crtače, konceptualiste, skulptore i istraživače.

“Viennafair nudi važnu platformu ponude suvremene međunarodne umjetnosti, a umjetnici imaju prigodu stvarati nove veze i dogovarati buduću suradnju”, rekao je Wolfgang Pelz.

Organizatori očekuju oko 25 tisuća posjetitelja.

Od ove godine Viennafair je, nakon deset godina, razdvojen od međunarodnoga sajma suvremene umjetnosti “Viennacontemporay”.

Komentiraj